Jordanija with the kick!

Jordanija


Raziščite Jordanijo skupaj z našim lokalnim vodnikom in Nolo Tribe ekipo, ki vam in celotni Nolo ekipi pomaga preživeti nepozaben teden med jordanskimi beduini. Vsako noč uživajte drugače; od živahnega Ammana, gostoljubnosti domačinov v Petri ali umirjenosti beduinskih kampov. Pravi road trip s pohodi in obiski največjih znamenitosti, vse v enem potovanju.

Povpraševanje

Jordanija

10.12.2022 - 17.12.2022
04.03.2023 - 11.03.2023

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1298 € 1198 €*

Jordanija

10.12.2022 - 17.12.2022

04.03.2023 - 11.03.2023


Cena od:

1298 € 1198 €*


Jordanija with the kick!

Jordanija z Nolo Tribe ekipo

Doživite divjo deželo in fascinantno kulturo Jordanije s skupino avanturistov (starih 20–39 let). V raznolikosti, ki jo ponuja Jordanija, lahko uživate: v pohodništvu, kjer se podamo skozi neskončne puščave in puste doline, ostankih tisočletja starih civilizacij in nedotaknjen pokrajini. Naj vam očarljivo nočno nebo v puščavi Wadi Rum vzame dih, na svoji koži začutite sol Mrtvega morja in se naužijte gostoljubnosti domačinov.
8 dni potovanja – čisto pravi puščavski treking – puščava Wadi Rum – skrivnosti starodavnega kraljestva Nabatejcev – spanje v šotorih v družbi nomadov – ježa kamel in skalolazenje v puščavi – Mrtvo in Rdeče morje

Jordanija

Hašemitska kraljevina Jordanija je obmorska država na Bližnjem vzhodu; na severu meji na Sirijo, na severovzodu na Irak, na jugu in vzhodu na Savdsko Arabijo, na zahodu na Izrael in Zahodni breg reke Jordan, kjer meji tudi na Mrtvo morje, z dostopom do Rdečega morja v Akabskem zalivu. Njen relief je ujet med kanjone rek in prekrit s sipinami. Rastlinska in živalska raznolikost je kljub majhni relativni višinski razliki velika. Mnogo je endemov. Dežela polna nasprotij in drugačnosti, prežeta z mozaiki vseh obdobij zgodovine, dediščino islama in krščanstva ter beduinsko kulturo. Jordanija je ena najprijaznejših in najbolj slikovitih držav Bližnjega vzhoda.

Wadi Rum in Petra

Wadi Rum leži 250 km južno od Ammana. Njeno površje spominja na Lunino, pokrito s peskom in posejano s skalnimi stolpi. Puščava, ki je velik zgodovinski muzej prepleten z liki iz Biblije ter dom današnjih prebivalcev polnamodav – Beduinov.
Petra leži 262 km južno od Ammana. Pred več kot 2000. leti je bila Petra zatočiošče nomadskih Nabatejskih Arabcev, Beduinov, ki so prišli iz severnega dela Arabije. Sprva so si ustvarili zasilna bivališča v spodmolih in jamah, ki so prerasla v pravo trdnjavo, izklesano v živo skalo prepleteno s stotinami zgradb, ki jih je to ljudstvo ustvarilo z lastnimi rokami.

Jordanija z Lifetrekom

Ker Jordanija ponuja veliko možnosti raziskovanja smo pri Agenciji Lifetrek pripravili še dodatne programe. Programi, ki jih v Jordaniji izvajamo so poleg Treking programa, opis je ta na katerem se trenutno nahajate, tudi popotniški programi. Vsi naši programi v Jordaniji so izredno primerni za družine. Katalog naših programov: Jordanija

FAQ

Pogosta vprašanja

 • Da – vsi obiskovalci Jordanije potrebujejo vizum, v kolikor potujete z nami je v ceni programa vštet tudi strošek jordanske vize
 • V kolikor bi v Jordanijo prišli pred začetkom programa, si morate vizo urediti sami
 • Vsi, ki bi v Jordaniji ostali še kakšen dan, pa lahko v kraljevini ostanete do 30 dni od dneva prihoda
 • vffg

  Aktivni programi za solo popotnike

  Sprostite se in sklepajte nova prijateljstva
 • Nolo Tribe posadko sestavljajo odprti popotniki, stari od 20 do 39 let
 • prijazni ljudje, ki iščejo pravo mešanico pustolovščin na prostem in sproščenega skupnega časa
 • naš vodnik, čudovita Jordanija in naše lokalne ekipe bodo poskrbele za vse, da lahko pričakujete sproščeno vzdušje ves teden potovanja
 • Si upaš?
 • Najboljša stvar pri Nolo Tribe ste vi! Popotniki, ki se nam pridružite pri odkirvanju sveta. Vsakdo, ki se poda na potovalno pustolovščino, s podobno mislečimi neznanci, mora biti kul in sproščen
 • Nobena aktivnost na prostem ne zahteva predhodnih izkušenj – samo ljubezen do pustolovščin! S povprečno stopnjo telesne pripravljenosti ste več kot pripravljeni na večino naših programov.
 • Za večino naših potovanj imamo za nNolo Tribe rezervirano udobno počitniško hišo, z dovolj skupnimi prostori, da okrepimo skupinski duh.
 • Večina naših skupin šteje od 8 do 14 popotnikov. Z majhnimi skupinami zmanjšamo svoj vpliv na čudovita naravna območja, ki jih obiščemo, hkrati pa uživamo v občutku počitnic s prijatelji.
 • Program: Jordanija with the kick!

  DAN 1

  LJUBLJANA – AMMAN
  V glavno mesto Jordanije bomo prispeli v večernih urah in prenočili v enem od hotelov v samem centru Ammana. (hotel)

  DAN 2

  AMMAN – JERASH – MRTVO MORJE – AMMAN/PETRA
  Zapeljali se bomo v Jerash, eno izmed najlepše ohranjenih rimskih mest, kjer se sprehodimo med antičnimi ostalinami. Za popestritev dneva se podamo še do Mrtvega morja, kjer nas namesto plavanja čakata lebdenje in blatna kopel.
  V večernih urah sledi povratek v Amman (oziroma vožnja do Petre), nočitev v hotelu, počitek pred čudovitim izletom v Petro in trekingom v puščavi Wadi Rum. (hotel)

  DAN 3

  AMMAN – PETRA
  Odpravili se bomo v strarodavno mesto Petra, prestolnico Nabatejskega kraljestva, izgubljenega celo tisočletje. Mesto leži na na stičišču karavanskih poti preko gora, ki delijo na eni strani starodavno Arabijo in Sirijo ter na drugi Palestino in Egipt. Dan bomo namenili ogledu mesta izklesanega v kamen. Sprehodili se bomo skozi Siq, se čudili zakladnici in številnim grobnicam ter se povzpeli do samostana Ad-deir. Nočitev v hotelu v Petri. (hotel)

  DAN 4

  PETRA – WADI RUM
  Ta dan se bomo odpravili v puščavo Wadi Rum, ki je posejana z granitnimi in peščenimi stolpi, visokimi do 1750 m. Pot preko puščavskih sipin bo potekala po poteh gostoljubnih nomadskih Beduinov ter večini ljudem znanega britanskega častnika Lawrenca Arabskega. Po beduinski dobrodošlici se, dobro okrepčani, podamo na dvourni pohod po beduinski stezi skozi kanjon Rakabat. Po pohodu si privoščimo beduinski čaj kar med sipinami in občudujemo barve puščave ob sončnem zahodu. Sledi nastanitev v našem taboru. Prenočili bomo na prostem v šotorih, večerjali v družbi nomadov in se greli ob ognju. (šotor)

  DAN 5

  BURDAH ROCK BRIDGE
  Po zajtrku se bomo odpravili na krajšo vožnjo z džipom do vznožja mostu Burdah Rock. Sledi mestoma izpostavljen vzpon, ki vključuje lažje poplezavanje. Toda nagrajeni smo s številnimi čudovitimi razgledi s pogledom na celotno regijo. Most Burdah rock je največji naravni most na celotnem področju puščave Wadi Rum. Po spustu si v senci privoščimo kosilo in beduinski čaj. Po kosilu si, med vožnjo po puščavi, privoščimo krajše postanke za ogled “okamenele gobe”, kamnitega mostu Um Fruth in kanjona Khaz'ali, s starodavnimi inskripcijami. (šotor)

  DAN 6

  JEBEL HASH ALI JEBEL UM AD DAMI
  Po zajtrku se bomo s terenskim vozilom odpeljali do točke Agilan, kjer bomo začeli pohod na Jebel Hash. Po dveh urah hoje do vrha bomo nagrajeni s čudovitimi vedutami puščave Wadi Rum. Po počitku se bomo spustili v drugo dolino, kjer nas bo pričakala ekipa s pripravljenim kosilom. Po kosilu se bosonogi sprehodimo še čez “skriti wadi”. (šotor)

  ali

  Zadnji dan trekinga se bomo povzpeli na Jebel Um Ad Dami (1.854 m), ki je tudi najvišja točka Jordanije. Vrh ponuja neverjetne poglede na pokrajino Wadi Ruma in na Savdsko Arabijo. Po prijetnem sproščujočem oddihu, ki mu bo sledil še beduinski čaj se bomo počasi odpravili nazaj proti kampu. Sevada nas ob poti ponovno čakajo krajši postanki za ogled hiše Lawrenca Arabskega in izvira Al Qattar. (šotor)

  DAN 7

  WADI RUM – AKABA
  Po zajtrku se bomo odpeljali v Akabo in uživali ob Rdečem morju, poležavali, plavali, se potapljali,… Nočitev v hotelu. (hotel)

  DAN 8

  AKABA/AMMAN – LJUBLJANA
  Dopoldne po zajtrku je namenjeno zadnjim nakupom pred odhodom domov v popoldanskih urah. Sledi polet iz Akabe ali Ammana. Po pristanku na enem izmed bližnjih letališč takojšnji prevoz v Slovenijo.

  *Pridržujemo si pravico do spremembe programa Jordanija with the kick! v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Jordanija with the kick! lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

  Cena: Jordanija with the kick!

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  10.12.2022 - 17.12.2022
  sobota - sobota
  1298 € 1298 €*
  04.03.2023 - 11.03.2023
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  • Redna cena potovanja:
   1298 €
  • Akcijska cena potovanja:
   od 1198 €*
  *Redno ceno programa Jordanija with the kick! znižamo:

  • brez
  • Minimalno maksimalno številno udeležencev

  Sprostite se in sklepajte nova prijateljstva

 • Nolo Tribe posadko sestavljajo odprti popotniki, stari od 20 do 39 let
 • prijazni ljudje, ki iščejo pravo mešanico pustolovščin na prostem in sproščenega skupnega časa
 • naš vodnik, čudovita Jordanija in naše lokalne ekipe bodo poskrbele za vse, da lahko pričakujete sproščeno vzdušje ves teden potovanja
 • CENA VKLJUČUJE

  • letalski prevoz v Amman, s povratkom iz Akabe (leti so lahko tudi spremenjeni)
  • do 10 kg “čekirane” prtljage in manjši kos ročne prtljage do 10 kg
  • prevoz na letališče iz Ljubljane
  • vse letališke pristojbine
  • lokalno vodenje na celotnem potovanju
  • vse potrebne prevoze po programu
  • spanje v šotorih 3x in hotelih oz. penzionih (4x)
  • vstopnino na področje Petre
  • vse storitve na trekingu
  • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
  • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
  • POLNI penzion v času trekinga 3x
  • vstopni vizum za Jordanijo in vse izstopne takse
  • Jordanijapass za vstopnine v Wadi Rum, Petro, Jerash (v vrednosti 100 €)
  • DDV
  • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
  • DDV
  *Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Jordanija with the kick! so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

  CENA NE VKLJUČUJE

  • letalski prevoz v Amman, s povratkom iz Akabe (leti so lahko tudi spremenjeni)
  • do 10 kg “čekirane” prtljage in manjši kos ročne prtljage do 10 kg
  • prevoz na letališče iz Ljubljane
  • vse letališke pristojbine
  • lokalno vodenje na celotnem potovanju
  • vse potrebne prevoze po programu
  • spanje v šotorih 3x in hotelih oz. penzionih (4x)
  • vstopnino na področje Petre
  • vse storitve na trekingu
  • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
  • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
  • POLNI penzion v času trekinga 3x
  • vstopni vizum za Jordanijo in vse izstopne takse
  • Jordanijapass za vstopnine v Wadi Rum, Petro, Jerash (v vrednosti 100 €)
  • DDV
  • stroškov osebne narave
  • stroškov osebne opreme
  • stroškov izven programa
  • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
  • zavarovanja z asistenco za tujino
  • prevoza na zbirno mesto
  • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)
  • program: Jordanija with the kick! ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

  DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 100 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • paket fleksibilnost: 155 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €

 • Ob prijavi na program Jordanija potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Jordanija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali. Potnik si je dolžan sam zagotoviti potrebna dovoljenja in dokazila v predvidenem času. V primeru, če si potnik sam ne zagotovi potrebnih dokumentov ali dokazil je morebitne stroške nosi sam.