Letalska karta Leti Ceneje: Istanbul
Letalska karta Leti Ceneje: Istanbul

Najugodnejše letalske v Istanbul

Poceni leti v Istanbul, letalske karte Turčija

Zakaj obiskati Istanbul?

Istanbul – kjer se srečata Evropa in Azija

Nekoč Bizanc in Konstantinopel, danes Istanbul ali Carigrad je moderna metropola, ki ne le kulturno, temveč tudi v resnici povezuje Azijo in Evropo. Veličastni otomaski spomeniki v starem delu Istanbula so pravo nasprotje stolpnicam v novem delu mesta. Istanbul ima vsaj dva obraza. Spoznajte ju z nami.

Istanbul za mestne popotnike

Naj vas prevzame veličastna Hagia Sofija, nekoč največja krščanska cerkev. Nasproti nje vas čaka čudovita Modra mošeja Sultana Ahmeda. V nekdanji rezidenci otomanskih sultanov, palači Topkapi, si oglejte dekadentni harem, čudovito zbirko porcelana, draguljev in orožja. Najbolj nenavadno doživetje pa vas čaka v podzemni cisterni Yerebatan Sarayi. Odkrijte stare zaklade v Arheološkem muzeju, če vas bolj zanima sodobna umetnost, pa obiščite Istanbul Modern. Vkrcajte se na ladjo in zaplujte po Bosforski ožini med Evropo in Azijo.

V Istanbul po zabavo

Številne zgodovinske stavbe, muzeji in galerije vas bodo zaposlili čez dan. Ponoči pa se življenje preseli v vedno nove bare, klube in restavracije. Okusite živahno nočno življenje v predelu Galata in se s koktejlom v roki udobno namestite v enem od barov na strehi. Ne zamudite tradicionalnih trebušnih plesov ob bogati večerji. Naslednji dan priporočamo sprostitev v hamamu – turških parnih kopelih.

V Istanbul po nakupih

Na Velikem bazarju – pokriti tržnici, kjer vam trgovci glasno ponujajo vse od čudovitega nakita do tradicionalnih preprog, preizkusite svoje spretnosti barantanja. Nato se preselite v moderni Istanbul, kjer vas čaka največja nakupovalna ulica Istiklal Caddesi ali pa obiščite enega od modernih nakupovalnih centrov. Iz Istanbula se ne morete vrniti brez lokuma in turškega čaja. Imate dovolj prostora v prtljagi?

Na potovanju v Istanbul ne spreglejte:

  • Hagia Sofija: krščanska cerkev svete modrosti, ki jo je v 6. stoletju zgradil Justinijan in je bila v 15. stoletju spremenjena v mošejo, je najslavnejši spomenik v Istanbulu.
  • Yerebatan Sarayi (cisterna bazilika): čudoviti podzemni kanali največje od mnogih cistern pod mestom, zgrajene v času Justinijana.
  • Modra mošeja: s keramičnimi ploščicami prekrira mošeja, zgrajena v 17. stoletju, je ena od redkih na svetu s šestimi minareti.
  • Palača Topkapi: 400 let razkošni dom več generacij sultanov in njihovih žena, ki so prebivale v znamenitem haremu.
  • Arheološki muzej: obsega tri stavbe, ki hranijo pomembne ostanke iz zgodovine mesta.
  • Sulejmanova mošeja: najlepša od 42 mošej, ki jih je veliki otomanski arhitekt Sinan zgradil v Istanbulu.
  • Stolp Galata: z balkona stolpa, zgrajenega v 14. stoletju, se odpira čudovit pogled na mesto.
  • Konstantinov hipodrom: nekoč kulturno središče Konstantinopla je danes trg Sultana Ahmeda.
  • Veliki bazar: kaotična pokrita tržnica z več kot 50 ulicami in 3000 trgovinami je že od 15. stoletja srce mesta.

Zadnjih 5: Istanbul

Žal ni nobenih starejših objav

Dodatno prihrani pri nakupu letalske karte v Istanbul

Letalske karte v Istanbul lahko kupite še ceneje v kolikor jo kupite z našim iskalnikom letalske karte [ iskalnik letalske karte ]. Iskalnik Leti Ceneje je namenjen primerjavi cen letalske vozovnice med različnimi ponudniki, saj lahko isto karto na iste datume ponekod precej preplačate. Po naših ocenah se cene lahko spreminjajo tudi do 20%.

Poceni potovati in ugodno v Istanbul

Ali iščete letalske karte v Istanbul? Iskalnik Leti Ceneje enostavno, hitro in zastonj poišče vaše lete v Istanbul oz do vaše priljubljene destinacije. Iskanje letalskih vozovnic z našim iskalnikom ne more biti lažje. Z našim iskalnikom primerjate različne ponudnike, kjer vsak nadaljnjo primerja na stotine letalskih družb. Primerja cene na tisoče destinaciji po svetu in tako poišče najcenejše letalske karte do Istanbula za vaše želene termine oz. datume. Vse to s samo nekaj kliki.

Iskanje je hitro in enostavno. Najpomembnejše pa je, da je uporaba popolnoma zastonj. Primerjajte in poiščite poceni letalske karte tudi na druga letališča v Turčijo ali pa iskanje razširite na več odhodnih letališč. Kajti fleksibilnost vam lahko znatno poceni lete. Primerjajte lahko tudi nizkocenovne lete v Istanbul saj je večina nizkocenovnih letalskih družb vključenih v iskanje. Za nakup avionske vozovnice enostavno izberite letalsko družbo ali pa priljubljeno agencijo. V kolikor ste fleksibilni pri vaših odhodih pa priporočamo iskalnik Skyscanner ali Kiwi. Poiščite najcenejše termine v mesecu za lete v Turčijo.

Izkoristite tudi popuste na namestitve, ki jih ponuja stran Leti Ceneje. Poleg poceni letalske karte v Istanbul si lahko zagotovite tudi poceni namestitev. Pri rezervaciji hotela nikoli ne plačate nobene provizije. Popust za booking ali airbnb pa si pridobite na naših povezavah. Z rezervacijo hotelske sobe boste še dodatno prihranili.

Ko najdete najugodnejše letalske karte z iskalnikom Leti Ceneje lahko brezskrbno opravite nakup. Prednosti našega iskalnika so, da lahko lete hitro primerjate med različnimi agencijami in vedno potujete najceneje! Ko ste izbrali vaš poceni let v Istanbul, si rezervirajte tudi prevoz na letališče. Tako kot letalske karte so tudi prevozi cenejši, če se jih kupi prej. Leti Ceneje vam ponuja popuste za prevoz na letališče. Poceni prevoz na letališče si zagotovite na naši strain kjer boste našli kodo za popust za GoOpti in kodo za popust za prevoz na letališče z EasyDrive.

Znamenitosti v mestu Istanbul lahko enostavno poiščete z uporabo najrazličnejših vodičev ali spletnih strain. Priporočamo vam nakup vodnika Lonely Planet za celotno regijo, preverite ali je mogoče dobiti tudi Lonely Planet tudi za specifično mesto kamor potujete.

Za brezskrbno potovanje v državi pa si uredite tudi zavarovanje za tujino. Pri nas imamo veliko ponudnikov zavarovanja za tujino. Poleg terminskega se lahko zavarujete tudi za celo leto, kar priporočamo vsem malo bolj resnim popotnikom.

V kolikor želite poceni potovati se obrnite na nas in vam pripravimo nasvete kako poceni potovati. Poleg nasvetov vam lahko posredujemo tudi naše kontakte in tako boste po svetu še ceneje potovali. Za še boljše doživetje vašega potovanja pa preglejte tudi ponudbe lokalnih vodnikov, ki vam bodo še dodatno razložili dejstva o destinaciji in vam pomagali poceni potovati.

+ ZAVRNITEV ODGOVORNOSTI

Cene so dokončne in vključujejo vse davke in pristojbine, vključno s pristojbinami za plačilo za najcenejše običajno plačilno sredstvo (ki se lahko razlikuje glede na ponudnika). Zaračunajo se lahko dodatni stroški za druge vrste plačila, prtljago, obroke, povezavo WLAN ali druge dodatne storitve. Podatki o cenah, razpoložljivosti in potovanjih niso obvezujoči ter se lahko spremenijo ali zanje začnejo veljati dodatni pogoji. Pred rezervacijo pri ponudniku storitev preverite točnost podatkov o cenah in pogojih. Informacije so zgolj informativne narave in vsako odgovornost v povezavi z napakami ali drugimi nevšečnostmi pri nakupu ali rezervaciji preko ustvarjenih povezav zavračamo. Prepričajte se o točnosti letov, letalskih družb, datumov pred nakupom letalske karte ali pred katerokoli drugo rezervacijo. Iskalnik Letalskih kart leti ceneje služi kot pomoč pri iskanju letov in ni rezervacijski sistem. Prav tako spletna stran Leti Ceneje ne prodaja letalskih kart, letalske karte si kupite sami preko agencije oz. povezave katero izberete. Prav tako ne odgovarjamo v primeru, ko bi vam iskalnik pripravil napačne letalske karte. Zavračamo kakršnokoli odgovornost, ki bi nastala zaradi napačnega delovanja iskalnika. Pri nakupu letalske karte se sklene pogodba med kupcem in prodajalcem, ki v nobenem primeru ni Leti Ceneje, zato si podrobno preberite splošne pogoje poslovanja pri ponudniku pri katerem kupujete letalske karte ali pa druge storitve/produkte.