LETICENEJE – LETALSKE KARTE

: Potovanje Portugalska

Prava spletna stran za iskanje poceni letalske karte | Potovanje Portugalska

Potovanje Portugalska: Lizbona, Peniche in Porto, Portugalska za 748€

Potovanje Portugalska: Lizbona, Peniche in Porto

 • Destinacija: Lizbona, Peniche in Porto
 • LetiCeneje cena: 748€
 • Termin: 6.6. – 14.6.2018

Barvita Lizbona in mistični Porto – Najzahodnejša točka stare celine Cabo de Roca – labirinti, skrivne sobane v kompleksu Quinta da Regaleira – Dih jemajoči klifi – Čudovito srednjeveško mestece Obidos – Čudovita peščena obala Atlantskega oceana – Nepozabno potovanje Portugalska

POVPRAŠEVANJE

POTOVANJE PORTUGALSKA: TERMIN IN CENE

Program: Potovanje Portugalska: 9-dnevno potovanje po Portugalski od Lizbone do Porta

TERMIN 6.6. – 14.6. ZAGOTOVLJENO

19.9. – 27.9. ZBIRAMO PRIJAVE

748,00 EUR pri številu vsaj 10 oseb
848,00 EUR pri skupini manjši od 10 oseb
Minimalno število oseb v skupini 7, največje število oseb v skupini 14.

PROGRAM POTOVANJA

POTOVANJE PORTUGALSKA Z LETI CENEJE – DAN ZA DNEM

DAN 1: LJUBLJANA – LIZBONA
Polet iz okoliških letališč Lizbono in nočitev v hotelu.
DAN 2: LIZBONA IN CASCAIS
Po zajtrku si bomo ogledali portugalsko prestolnico, predvsem del od koder so v širni svet odpravljali prvi Pomorščaki. Po ogledu Belema se bomo odpravili v mondeno mesto Cascais. Mesto slovi kot portugalska riviera, kamor na oddih odhajajo številni portugalci, v zadnjem času pa je destinacija privlačna tudi za ostale turiste. Sprehod skozi marino nas bo popeljal do klifov z znamenitim Boca do Inferno – hudičevo žrelo, ki je ime dobilo po spektakularnem bruhanju oceana, ko se njegova pot dramatično zaključi ob obalnih klifih. Pot bomo nadaljevali ob Atlantiku vse do najzahodnejše točke celinske Evrope – Cabo de Roca. Proti poznemu večeru se bomo vračali v Lizbono, kjer boste lahko ujeli nočni vrvež Bairra Alta. Nočitev v hotelu.

DAN 3: LIZBONA IN SINTRA
Zjutraj vožnja v Sintro, kjer bomo preživeli cel dan, saj si to mesto kaj manj od nas niti ne zasluži. Sintra je nekdanji kraljevi družini in portugalski eliti služilo kot poletni umik, nam pa so pustili znamenitosti, ki so uvrščene v kulturno zapuščino UNESCO. Odkrivali boste lahko mavrsko obzidje, ki je ostanek nekdaj cvetoče arabske kulture na iberskem polotoku, palačo Pena, ki spada v eno izmed sedmih čudes Portugalske, dvorec Quinta de Regaleira s čudovitim vrtom. Vrnitev v Lizbono v popoldanskih urah.

DAN 4: LIZBONA
Cel dan bo namenjen odkrivanju Lizbone. Tako boste imeli dovolj časa a ogled enega največjih akvarijev, vožnjo s slovitim tramvajem št.28. Predvsem pa boste imeli nekaj časa za raziskovanje kultnih četrti Alfama in Bairro Alto. Zadnja nočitev v Lizboni.

DAN 5: PENICHE
Ta dan je namenjen polnjenju baterij in spoznavanju Penicha, ki slovi po neskončnih peščenih plažah in adrenalinskih vodnih športih. Na peščeni plaži se bomo naužili toplega sonca, najbolj pogumni pa boste lahko zaplavali v oceanu, ki je še vedno presenetljivo mrzel oz. kar leden. Tisti z bolj adrenalinsko željo, pa si lahko izposodite surf opremo in se preizkusite v surfanju na valovih. Po želji lahko obiščemo izvrstno argentinsko restavracijo in si naročimo pravi Steak. Nočitev v Penichu.

DAN 6: OBIDOS, NAZARE
Po zajtrku se bomo odpravili v pravljično mesto Obidos. Mesto, ki bi v grobem prevodu besede pomenilo utrdba, je upravičeno na listi sedmih čudes Portugalske. Njegovi trgi, uličice, obzidje in grad nam v najlepši luči prikažejo srednjeveško življenje. Vožnja v Nazare, ki slovi po svojih gromozanskih valovih. Peniche je znan po svojih ribičih zato bi bilo greh ne iti v katero izmed ribjih restavracij. Zadnja nočitev v Penichu

DAN 7: PORTO
Zadnja postojanka na pri našem odkrivajnu Portugalske je Porto. Pred tem pa se bomo ustavili v mestu Aguedo, ki slovi po projektu dežnikov, ki kraljujejo nad glavno ulico, vsekakor must-see doživetje. Prvi dan bomo Porto raziskovali peš, saj so znamenitosti in staro mestno jedro na dosegu roke. Ob vseh znamenitostih nas bo pot pripeljala do nabrežja Ribeiro.

DAN 8: PORTO – VOŽNJA Z LADJICO, POKUŠINA VIN
Zadnje vtisi Portugalske bodo romantično obarvani, saj bomo po zajtrku zapluli z ladjico pod mogočnimi mostovi in uživali ob razgledu na mesto iz žabje perspektive. V popoldanskih urah nas čaka še vožnja do Aveira, ki ga radi imenujemo kar portugalske Benetke. Slikoviti čolnički vas bodo zagotovo očarali.

DAN 9: PORTO – LJUBLJANA
Nekaj časa nam bo še ostalo za nakupe spominkov. Pred potjo domov pa se lahko okrepčate še s slavno Franciscanjo. Let iz Porta do bližnjih letališč in vožnja domov

Program se še lahko spremeni zaradi vremenskih razmer in logističnih problemov.

PROGRAM POTOVANJA PO PORTUGALSKI VKLJUČUJE
Cena potovanja po Portugalski vključuje
 • Letalski prevoz Bologna – Lizbona in Porto – Bologna*,
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj ob povratku,
 • letališke pristojbine za mednarodni let,
 • vsi notranji prevozi po programu,
 • spanje z zajtrkom v hotelih in penzionih po predvidenem programu,
 • organizacijo potovanja,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov,
 • DDV

*zaradi smotrnosti se lahko mesto odhoda tudi spremeni

PROGRAM POTOVANJA PO PORTUGALSKI NE VKLJUČUJE
V ceno potovanja po Portugalski ni vključeno
 • Kosila in večerje,
 • večerje v argentinski in ribji restavraciji,
 • vstopnin v muzeje, akvarij,
 • vožnja z ladjico v Portu
 • napitnin za lokalno prebivalstvo,
 • doplačil za enoposteljno sobo v hotelu (želja potnika),
 • stroški osebne narave in osebna oprema,
 • vsi ostali stroški izven programa.
MACHU PICCHU PERU - MAY 31 2015: View of the ancient Inca City of Machu Picchu. The 15-th century Inca site.'Lost city of the Incas'. Ruins of the Machu Picchu sanctuary. UNESCO World Heritage site.

POMOČ PRI ISKANJU LETALSKE KARTE
Kako vam lahko pomagam potovati več?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.