Kaj pomenijo poceni leti v Pariz

Kako najlažje in najhitreje v Pariz?

Vsem, ki bi želeli obiskati mesto romantike svetujemo, da se pred nakupom letalske karte, v mislih postavite na ciljno letališče in potem poskusite priti do Eifflovega stolpa kar se da hitro!
Kje nastane problem? Dejansko vas Ryanair pripelje v mesto Beauvais (slabih 100 km oddaljen od centra Pariza) in vzame vam skoraj dve uri do ožjega centra. Sicer ni noben problem dobiti prevoz, ker so avtobusi vezani na pristanke, cena pa 17€ na osebo. Torej je potrebno za naš prvi stik s Parizom še dodatno pogledati v denarnico. Lahko se tudi vedemo kot da imamo neomejeno veliko časa in ga namesto za prvi sprehod po Parizu potrošimo pri vožnji iz Letališča Beauvais. Še dobro da imajo v Piramidi v Louvru tehnologijo, ki vas v sekundi prestavi na letališče Beauvais, in vam pot proti letališču ne bo vzela dve uri plus dodatno uro za rezervo, da boste sigurno ujeli let, ter seveda 17€!
Upam, da sem vas prepričal, da poceni let v Pariz terja precej časa, živcev in tudi nekaj denarja, kar zna naš nizkocenovni let nekaj podražiti.
Druga opcija pa so leti na letališče CDG ali Orly. Javni prevoz vam vzame malo več kot pol ure, razdalja pe je le nekaj kilometrov, tako da bi vam vožnja z avtom vzela le 20 minut. Vkolikor boste vseeno koristili javni prevoz boste zanj odšteli manj kot 4€ na osebo! Če seštejemo stroške leta v Beauivas ali v Orly boste presenečeno odkrili, ne samo da je Ryanairov let lahko tudi dražji, ampak tudi da vam bo vzel precej več dragocenega časa, katerega bi vrjetno raje porabili za sprehode po pariških ulicah.

Izračun stroškov za lete v Pariz

Ryanair: Treviso – Beuavais
Cena povratne letalske karte od 20€*
Leti Ceneje vam letalske karte lahko uredi že za 10€!!!
Cena povratnega prevoza med letališčem in mestom 34€
Skupaj cca 54€ in vzame vam vsaj dve uri časa!

Transavia/Easyjet:Benetke Marco Polo – Orly 
Cena povratne letalske karte od 45€*
*Leti Ceneje vam karte lahko uredi že za 25€!!!
Cena povratnega prevoza med letališčem in mestom 8€
Skupaj cca 53€ in vzame vam malo več kot pol ure!

Volotea:Benetke Marco Polo – CDG 
Cena povratne letalske karte od 45€*
*Leti Ceneje vam karte lahko uredi že za 25€!!!
Cena povratnega prevoza med letališčem in mestom 8€
Skupaj cca 53€ in vzame vam malo več kot pol ure!

Še pojasnilo, z napisanim vsekakor ne pljuvam po Ryanairu, vendar se mi zdi smiselno pojasniti, kaj pomenijo objave kjer oglašujejo (tudi na LetiCeneje) poceni lete v Pariz z Ryanairom.

Da boste lažje našli poceni lete v Pariz

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.