Premagaj strahove

Na odločitev ali boš šel na potovanje ali ne, v veliki meri določajo tvoji strahovi. Tudi če se približuješ svojim sanjam še ne pomeni, da v tebi ni strahu, ampak si se ga naučil obvladati, oziroma bolje rečeno, strah ne nadzira tebe.

Za seboj pustiti znano in se spustiti v neznano je precejšen zalogaj, ki nam vsekakor vsili strah v kosti, saj hodiš proti neznanemu in nepoznanemu svetu o katerem ne veš nič. Še huje, svet v katerega vstopaš se lahko z vsakim dihom spremeni in od tebe zahteva nepričakovane reakcije. Vendar v vsakem trenutkov, pa naj gre lahko še toliko stvari narobe, še vedno obstaja veliko stvari, ki gredo lahko zelo prav.

Svoje odločitve sprejemamo na podlagi naših pričakovanj kaj se bo zgodilo v prihodnosti, vendar nekaj vemo že vsi, prihodnosti ne moremo napovedati. Vseeno pa je tok našega dojemanja sestavljen iz naših pričakovanj in naših resnic o svetu, ki jih dopolnjujemo skozi našo življenjsko pot. Zato se ne izogibaj spremembam, saj so čisto naravna pot vseh nas. S sprejemanjem razlik se boš lahko razvijal, in z razvijanjem boš lahko resnično uspeval.

V nadaljevanju bom poskušal predstaviti kako sprejeti spremembe, kako se spoprijeti s strahovi in kako ustvariti rezervne načrte, da se strahovi ne bi uresničili, če pa se že, boš točno vedel kaj in kako.

V tem poglavju se bom dotaknil mojih strahov na področju potovanj

  • Strah je prevladal nad mojo željo po potovanju (kmalu)
  • Zakaj ne odpotuješ: Družina in prijatelji (kmalu)
  • Zakaj ne odpotuješ: Obveznosti, obveznosti, obveznosti (kmalu)
  • Zakaj ne odpotuješ: Kaj bo z mojo kariero (kmalu)
  • Zakaj ne odpotuješ: Tam ni varno (kmalu)
  • Zakaj ne odpotuješ: Nimam za burek… (kmalu)

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.