Prvi korak našega potovanja je, da si zastavimo vprašanje ZAKAJ želimo potovati? Šele ko odkrijemo svoj ZAKAJ, se lahko prepustimo in zavežemo k uresničevanju naših sanj po potovanju. Z resničnim poznavanjem našega ZAKAJ, bomo na dobri poti, da naše potovanje postane resnično.

Zakaj želiš potovati?

Te impresionirajo nove izkušnje, novi kraji ali pa uživaš v doživetju novih jedi, ali pa si enostavno navdušen nad spoznavanjem novih ljudi? Še posebej moraš raziskati, kako se želiš počutiti ob koncu tvojega potovanja.


Če imaš dovolj trden odgovor na tvoj ZAKAJ, si na dobri poti k odhodu na tvoje potovanje. Vendar pazi, potovanje ni samo črtanje stvari iz to-see seznama. Seveda se je potrebno slikati kako podpirate Stolp v Pisi, primerjati svojo dlan s Schwarzeneggerjevo, pozirati s kraljevo stražo in vse objaviti na facebooku, zagotovo pa obstaja neki globlji razlog zakaj potuješ.

Potovanje nam daje edinstveno možnost, da pišemo svoje zgodbe, ustvarjamo svojo časovnico spominov in vedno znova odkrivamo svet okoli nas in najpomembnejše samega sebe!

Če se odpravimo na potovanje v smislu odkriti samega sebe, se lahko opremo na rek: Travel is the only thing you buy that makes you richer in si zastavimo naslednji dve vprašanji:

  • Kaj nas osrečuje, oz. katere aktivnosti nas osrečujejo
  • Kaj je tvoje bistvo učenja in spoznavanja sveta

Kako si potovanje zapomniti za vedno? Nadaljuj branje

Če ti je bil članek všeč ga deli naprej 🙂

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.